Algemeen Koningspark Raamsdonksveer

Blauwe Maandag? Blauwe lucht (fotoserie)

Blauwe maandag, wat een onzin! Je kunt er vandaag niet omheen, het is schijnbaar blauwe maandag. De depressiefste dag van het jaar, geloof jij het? Het is gewoon weer een dag om lekker commercieel uit te buiten en jezelf als bedrijf weer in het licht te zetten.

Een stukje van Wikipedia:

“De vader van ‘blauwe maandag’ is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Arnall werd in academische kringen overladen met kritiek, maar desondanks wijdden veel grote kranten en andere media jaarlijks kritiekloos aandacht aan het fenomeen.

Kritiek

Verschillende media beschuldigden Arnall, die op het moment van publicatie werkzaam was bij de universiteit van Cardiff, ervan zijn naam aan de formule ‘verkocht’ te hebben. Volgens o.a. The Guardian was het hele persbericht, inclusief de formule, al geschreven door een PR-bureau in opdracht van Sky Travel. Om geloofwaardigheid aan het bericht te hangen, boden ze verschillende academici geld aan om hun naam aan de formule te verbinden. Korte tijd later distantieerde de universiteit van Cardiff zich in de Britse media van Arnall. ”

IMG_04401280OoG-OoG

IMG_04541280OoG-OoG

IMG_04691280OoG-OoG
Een voorzichtig ijslaagje heeft zich gevormd op de vijver van het Koningspark. Kunnen we er dit jaar nog op schaatsen?

You Might Also Like