Koningspark Raamsdonksveer

Doeklas in het Koningspark

Vandaag was de Doeklas op bezoek in het Koningspark. De Doeklas is een initiatief vanuit Stichting Uniek, SKOD en het Dongemond College. Basisschoolleerlingen van scholen uit de omtrek mogen leerlingen aanleveren voor deze doeklas. Dit zijn veelal kinderen die beter leren door te doen, door dingen uit te voeren en door er mee bezig te zijn, dan dat ze moeten leren uit schoolboeken.Zij maken in deze klas kennis met het voortgezet onderwijs en zijn lekker actief bezig en leren zo op een andere manier dan in de klas.

Stichting uniek biedt een lesprogramma aan op het Dongemond College en bezoeken tevens bedrijven waarbij de vaardigheden geleerd op het Dongemond College in de praktijk worden gebracht. De leerlingen krijgen drie blokken in het jaar. Dit zijn: Techniek, Zorg & Welzijn en Economie en Ondernemen. Elk blok bestaat uit drie lessen op het Dongemond College en twee externe lessen bij bedrijven.

You Might Also Like