Algemeen Natuur

Nationale tuinvlindertelling

De Vlinderstichting organiseert op 5, 6 en 7 augustus de landelijke tuinvlindertelling. Overal in Nederland zal gespeurd worden naar vlinders in de tuin. Doe ook mee en ontdek wat er allemaal rondvliegt in de tuin!

Waarom vlinders tellen?

Iedereen ziet wel eens vlinders in de tuin. Maar waarom zou je ze tellen? Door de vlinders in je tuin te tellen, kan je meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. En die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden. Ook gegevens uit de bebouwde kom horen daarbij. Met de tuinvlindertelling proberen we, met zijn allen, zoveel mogelijk gegevens te verzamelen.

IMG_13101280OoG-OoG

Doorgeven via de Vlindermee app

Met de Vlindermee app is het ook mogelijk om je telling via je telefoon of tablet door te geven! Download de gratis Vlindermee app voor Apple of Android. Eenvoudig zoeken op kleur, naam of familie en direct alle waarnemingen doorgeven. Met de app wordt meedoen aan de tuinvlindertelling nog leuker! Iedereen kan meedoen aan de tuinvlindertelling, of je tuin nu groot of klein is. Het tellen hoeft niet meer dan een kwartier in beslag te nemen.

Kijk voor meer informatie op: www.vlindermee.nl

You Might Also Like