112 Algemeen Geertruidenberg Raamsdonk Raamsdonksveer

Europese Dag van Alarmnummer 112

11 februari is het de Europese dag van alarmnummer 112. Deze dag is een initiatief van de Europese Commissie om mensen er bewust van te maken dat 112 in alle 28 EU-lidstaten bereikbaar is voor hulp in levensbedreigende situaties.
Op 11 februari is er extra aandacht om dit belangrijke nummer bekender te maken. In 2013 bleek uit onderzoek dat maar 26% van de bevolking bekend is met 112. Er zijn dan ook diverse acties om de Dag te promoten.

Waarom 11 februari? 11-2 is de numerieke datum van 1-1-2.

Wanneer 112 bellen?

Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus wanneer iemands leven in direct gevaar is. Bijvoorbeeld als iemand zwaar gewond is en dringend medische hulp nodig heeft. Of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld geweld, moord, een inbraak of diefstal.

Doorgeven: welke hulpdienst nodig?

Wanneer u 112 belt, geef dan door:

  • wat er aan de hand is;
  • waar er hulp nodig is;
  • welke hulpdienst er nodig lijkt te zijn: politie, brandweer of ambulance.

De centralemedewerker verbindt u onmiddellijk door met de juiste hulpdienst in uw regio.

1-1-2 daar red je levens mee!

Kijk voor meer info op: www.112.nl

You Might Also Like