Geen categorie

4 Mei, Programma dodenherdenking

Op 4 mei herdenken we alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Ook in de gemeente Geertruidenberg worden er herdenkingsdiensten gehouden en worden er kransen gelegd.

“Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.”

(Bron)

“Op de avond van 4 mei hangen in heel Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de 2 minuten stilte en wordt niet in top gehesen.”

(Bron)

Programma in de gemeente Geertruidenberg:

Raamsdonksveer

18.30 uur: wethouder Bert van den Kieboom woont de herdenkingsdienst bij in de PKN Kerk aan de Emmastraat 13. Na afloop is er koffie in het gemeentehuis.

Raamsdonk

19.00 uur: wethouder Adriaan de Jongh woont de herdenkingsdienst bij in de St. Bavokerk aan de Kerkplein 2. Aansluitend is er koffie in het ontmoetingscentrum.

Geertruidenberg

19.00 uur: burgemeester Willemijn van Hees woont de herdenkingsdienst bij in de RK kerk St. Gertrudis aan de Venestraat 16. Na afloop is er koffie in de koffieruimte van St. Gertrudis.

Om 19:50 zal er bij de herdenkingsmonumenten een krans gelegd worden en zal er ook een korte toespraak worden gehouden. Om 19:59 zal de Last Post geblazen worden waarna om 20:00 de twee minuten stilte in gaan.

You Might Also Like