Gemeente Geertruidenberg Persberichten Raamsdonksveer

Persbericht: Nieuwe bestemming voor oude Brandweerkazerne Raamsdonksveer

De voormalige brandweerkazerne aan de Julianalaan 103 in Raamsdonksveer is al een aantal jaren niet meer in gebruik. Er is gezocht naar een nieuwe bestemming voor dit pand en deze is inmiddels gevonden. Het pand wordt verhuurd aan Wava/!Go, deze organisatie is voor de gemeente werkzaam in onder andere het groenonderhoud. Daarnaast komt er een politiesteunpunt op de locatie. Het gerenoveerde gebouw bevat straks twee kantoorruimten, twee spreekkamers en een kantine. Daarnaast is er nog een magazijnruimte.

De gemeente vindt het van belang om dit pand, een voormalige landbouwschool, weer in zijn geheel op te knappen, zodat het voor de toekomst bewaard blijft. Er worden twee roldeuren vervangen voor nieuwe ramen die zoveel mogelijk overeenkomen met het oorspronkelijke ontwerp van de voormalige school. Het voorterrein wordt opgeknapt en voor het pand wordt er groenvoorziening aangelegd. Daarnaast worden er parkeerplaatsen aangelegd voor de nieuwe huurders.

De omgevingsvergunning wordt op korte termijn aangevraagd. Zodra deze is afgegeven gaat de gemeente over tot uitvoering. De planning is om de werkzaamheden af te ronden voor de zomer. Bij het pand Julianalaan 103 behoort qua architectuur ook de voormalige schoolwoning Julianalaan 105. Deze woning is inmiddels in de verkoop. Inmiddels heeft een koper zich gemeld.

You Might Also Like