Gemeente Geertruidenberg

Gemeente Geertruidenberg schenkt zeer zeldzaam gedicht van Juliana Cornelia de Lannoy aan Museum de Roos

>

Tijdens ‘I love Geertruidenberg’ heeft de gemeente een zeer zeldzaam gedicht geschonken aan Museum de Roos. Dit gedicht is zo bijzondere omdat na de dood van schrijfster Juliana Cornelia de Lannoy al haar niet voltooide werken  zijn verbrand.

Juliana Cornelia de Lannoy werd op 20 december 1738 geboren in Breda als dochter van Maria Aletta Schull en Carel Wybrandus de Lannoy, officier in het Staatse leger. Als beroepsmilitair verhuisde De Lannoy met zijn gezin vaak. In 1750 overleed de moeder van Juliana. Haar vader hertrouwde twee jaar later. In 1758 werd De Lannoy tot grootmajoor benoemd in de garnizoensplaats Geertruidenberg. Vanaf 1776 bewoonden ze daar huis De Roos wat nu het museum is.

Meer informatie

You Might Also Like