Geen categorie

Burgemeester en wethouders geven een gastles tijdens de Week van Respect

Bijna 450 burgemeesters, Kamerleden, topsporters en artiesten geven volgende week tijdens de jaarlijkse Week van Respect gastlessen op basis- en middelbare scholen en sportclubs. Het college van B&W van Geertruidenberg doet hier ook aan mee. Zij waren vandaag op verschillende scholen, met behulp van persoonlijke verhalen, met jongeren in gesprek gegaan. Ze praatten over hoe je zelf kunt bijdragen aan een respectvolle en veilige samenleving.

Burgemeester van Hees sprak vanmorgen op de Hoge Waai bij groep 8 over wat respect voor haar betekent. Daarna stelden de kinderen vragen over het burgemeesterschap en vertelden ze wat er in Raamsdonk nog wel verbeterd kon worden.

Wethouders Van den Kieboom, De Jongh en Van Oort waren op BS Radonkel, De Biekorf en op het Dongemond College.

Het is dit jaar de twaalfde editie van de Week van Respect. Met de themaweek wil de Respect Education Foundation jongeren stimuleren om gezamenlijk te zorgen voor een samenleving waarbij iedereen meedoet. Ook wil zij bevorderen dat lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd besproken kunnen worden. Maar liefst 130 gemeenten zetten zich in tijdens de Week van Respect in.

You Might Also Like