Gemeente Geertruidenberg Raamsdonksveer

Tijdscapsule ‘geplaatst’ in sokkel van Theodorusbeeld (fotoserie)

In mei is stichting Veers Erfgoed gestart met de actie ‘Zet Theodorus op z’n plek’. Het doel is om het Theodorusbeeld van de oude jongensschool van Raamsdonksveer, terug op zijn plek te zetten. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. In december wordt het project afgerond en staat Sint Theodorus voor de feestdagen op z’n plek, in het plantsoen aan de Vrijheidstraat (tegenover het gemeentehuis en het oorlogsmonument). Deze plek was de vroegere speelplaats van de Theodorusschool. Met deze actie wordt niet alleen een stukje historie van Raamsdonksveer weer zichtbaar in het straatbeeld gemaakt, ook schrijft deze actie historie.

Het Theodorusbeeld komt op een sokkel te staan. In deze sokkel wordt een tijdscapsule geplaatst. Deze capsule bevat de namen van de sponsoren van de restauratie, kleine voorwerpen die met de jongensschool te maken hebben én herinneringen van kinderen uit 2017. De tijdscapsule gaat een tijdsbeeld van Raamsdonksveer anno 2017 geven, gezien door de ogen van kinderen uit de groepen 7 van de Veerse basisscholen. Kinderen hebben een selfie gemaakt op een plek in Raamsdonksveer die voor hun belangrijk is. De kinderen van de groepen 7 van de Veerse basisscholen maken daarmee een uniek tijdsdocument dat voor 50 jaar van grote historische waarde is.

You Might Also Like