Samenwerkingen

Dit bijzondere huis komt binnenkort te koop!

Herken je deze gevelsteen?

Deze steen met daarin een afbeelding van een zaaier, zit in de voorgevel van wat ooit de woning was van het hoofd van de R.K. Lagere Landbouwschool op Julianalaan 105. Dit huis is nu nog eigendom van de Gemeente Geertruidenberg maar het kan zomaar van jou worden.

Het huis komt binnenkort in de verkoop bij Verbrugge Makelaardij. Op vrijdag 17-11-2017 van 15.00 tot 17.00 uur wordt er een inloopmiddag gehouden. Wil je alvast weten wat het kost? Bel naar 0162-521297

Algemene gegevens Julianalaan 105

– 5 slaapkamers
– 198 m2 woonoppervlakte
– 750 m3 inhoud
– 450 m2 perceel
– veel authentieke details
– wijn- of provisiekelder

Historie

In 1948 werd de door architect Kees de Bever ontworpen school (op 103) met bijbehorend woonhuis geopend na een aanloopperiode van meer dan tien jaar. Door allerlei omstandigheden, waaronder de Tweede Wereldoorlog, financiële problemen en materiaalgebrek, liep de beoogde bouw ernstige vertraging op.  De Lagere Landbouwschool heeft van 1948 tot de opheffing in 1965 gebruik gemaakt van het onderkomen aan de Julianalaan. Na een grondige verbouwing kreeg het gebouw de bestemming van brandweerkazerne. De brandweercommandant bewoonde de voormalige onderwijzerswoning.
You Might Also Like