Geen categorie

VOG Netwerkborrel bij MCAP

Gisteravond streek de VOG Netwerkborrel neer bij MCAP, Een bedrijf wat zich bezighoud met het ontwikkelen en samenstellen van bekabeling én module- en apparatenbouw. Een van de projecten waar het bedrijf zich mee bezighoud is KM3NET.

Nikhef (Nationaal instituut voor subatomaire fysica) heeft MCAP gevraagd kabels te ontwikkelen voor een super-telescoop die neutrinodeeltjes kan detecteren. Deze deeltjes zijn afkomstig van verafgelegen astrofysische bronnen zoals supernova’s, gammastralen of botsende sterren en kunnen ons meer vertellen over het ontstaan van het heelal.
Deze super-telescoop KM3NeT bestaat uit een netwerk van kabels en bollen met detectoren en heeft een omvang van meer dan een kubieke kilometer. Vanwege het grote wetenschappelijke belang wordt het project wereldwijd door wetenschappers op de voet gevolgd.

You Might Also Like