Evenementen

Dit weekend: Rondje Den Berg

Komend weekend staat Hollands oudste stad weer in het teken van het cultuurweekend Rondje Den Berg. Er is een bijzonder en afwisselend programma samengesteld. Alle reden om er bij te zijn.

Rondje Den Berg is een cultureel weekend in Geertruidenberg, Hollands oudste stad, waarin de vele facetten van cultuur én historie centraal staan. Op zaterdag 9 en zondag 10 september kunt u genieten van muziek, diverse markten, straattheater en er zijn jeugdactiviteiten. De historische Markt heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan en vormt een prachtig decor voor het Rondje Den Berg.

Open Monumentendag
De tweede zaterdag van september staat traditiegetrouw in het teken van de Landelijke Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Deze dag kunt U een kijkje nemen in o.a. museum De Roos en de Geertruidskerk. Zoals ieder jaar is het ook nu weer mogelijk om de kerktoren te beklimmen. De torenbeklimmingen starten op zaterdag om 13 en 15 uur en op zondag om 13, 15 en 16 uur bij de VVV. Daar kunt u zich aanmelden te melden. In diezelfde kerk vindt u ook de exposities van de Oudheidkundige Kring over ‘de Zuiderwaterlinie’ en kunst van lokale kunstenaars. Met of zonder deskundige begeleiding van een stadsgids kunt u een stadswandeling maken door de historische kern. De wandeling met de stadsgids start om 13.00 uur. Deelname is gratis. De V.V.V. aan de Markt 46 is die dag voor U hét centrale informatiepunt. Tip: vergeet uw fototoestel niet.

Bouwen met zand

Op zaterdagmiddag 9 september gaat om 13.00 uur de basisschooljeugd met elkaar de creatieve strijd aan. Dat doen ze door op de Markt de prachtigste bouwwerken van zand te maken. De bergen zand zijn dus weer even kort terug op het recent verfraaide marktplein. Het bouwen van de zandsculpturen gebeurt onder deskundige en creatieve begeleiding van Henri Schollen. Voor de winnende groep is aan het einde van de middag een fraaie beker. Op zondag kan de jeugd helemaal los gaan tijdens het ‘vrij bouwen’.

Meezingen
Een muzikaal hoogtepunt is ieder jaar weer het Meezingfestival. Er wordt er gezongen door de koren Nie-Ko, Uit Volle Borsten en De Spotvogels. En U…, U mag meezingen! Mocht u de refreinen niet kennen: wij zorgen voor de teksten. Denk daarbij aan Sierra Madre, Sofietje, Rose Garden, Het Dorp, Jolene, een Beatles-, Cliff Richard- en een Rob de Nijs- medley, Sierra Madre en nog vele andere meezingers. Traditioneel sluiten we af met ons provinciale ‘volkslied’ Brabant van Guus Meeuwis. Sport- en testcentrum van Drunen verzorgt tijdens de avond een kinderdansact en de presentatie is in handen van Jeffrey Aerts. Zaterdag 10 september, aanvang 19.00 uur. Locatie: binnenplaats van De Schattelijn. Toegang is gratis.

Snuffelmarkten
Op zondagochtend kunt u al vanaf 10.00 uur terecht op de Markt en in de rondom gelegen straatjes om te snuffelen bij de kramen van de tweedehandsmarkt, de boekenmarkt, de hobby- en curiosamarkt. Op de Zuidwal vindt u een antiekmarkt. Op de markt vindt u een ruime selectie aan brocante. In de Brandestraat vindt voornamelijk boeken. De Elfhuizen is gereserveerd voor kunst en kunnen kinderen zelf hun creatieve kant laten zien door zelf een kunstwerk te maken. De kramen met tweedehands artikelen vindt u doorgaans in de Koestraat en Zuidwal. Meer informatie: www.komnaardemarkt.nl

Straattheater

Rond 13.00 uur start op zondag 10 september de Markt ook weer het traditionele Straattheaterfestival. Wet zoals voorgaande jaren gaat het om hilarische solisten, verbazende duo’s en grappige groepen die u op straat vermaken. Op het programma staan onder andere Pikz Palace, Duo Abbraccio, Pret op Recept, Iekuu, Companie Mobiel, Puulain, Circumstancia en Hendrik Jan de Stuntman. Uiteraard is er een programmering gemaakt, zodat de voorstellingen elkaar afwisselen. Sommigen hebben een vaste speelplek, terwijl anderen u verrassen als ze langstrekken in prachtige kleding en met hun fraai geschminkte gezichten. Ook voor het straattheater is de toegang gratis.

You Might Also Like