Raamsdonksveer

Modderdag op Basisschool de Schoof (fotoserie)

Vandaag was het Modderdag op de Schoof. Donderdag 29 juni was het de jaarlijkse Modderdag, omdat de Schoof al de sportdag had gepland werd een nieuwe datum gekozen. Al 3 jaar organiseert Ilse van Drunen van Spelwijzer de Modderdag op basisschool de Schoof in Raamsdonksveer.

Kinderen brengen steeds meer tijd door achter hun computer en spelen steeds minder buiten in de natuur. Terwijl buiten spelen in de natuur juist  belangrijk is voor hun ontwikkeling. Vanuit dit oogpunt heeft ze het initiatief genomen de Modderdag te organiseren voor de kleuters van basisschool de Schoof, in de hoop hiermee kinderen, ouders en onderwijzers bewust te maken van het plezier en het belang van buiten spelen in de natuur met kosteloos materiaal.

Voor de kinderen waren er 5 spellen neergezet.

Zo was er een ‘Blote voetenpad’ waar ze door verschillende teiltjes met elk hun eigen ‘ondergrond’ moesten lopen. Een ‘Modderloop’ waarbij ze samen een aantal bekers aan een bezemsteel moesten vullen met water en overbrengen naar de andere kant om ze daar vervolgens weer te legen. Een ‘Modderkeuken’ waar er zandtaartjes of moddersoep gemaakt kon worden. Het ‘Modderportret’ waarbij er met modder op papier of op zichzelf kon worden getekend. Favoriet was de ‘Modderglijbaan’ waar er door de modder gegleden mocht worden.

You Might Also Like