Geen categorie Gemeente Geertruidenberg

HooipolderPlus-plan: Wat weten we nu?

Het bericht van maandag deed nogal wat stof opwaaien. Het laat zien dat het voor veel mensen nog niet duidelijk is wat er nu met knooppunt Hooipolder gaat gebeuren.

De afritten bij Raamsdonksveer gaan dus verdwijnen (3), daar moeten twee verbindingswegen voor terugkomen. Een aansluiting op afslag Oosterhout (4) en een vanaf afslag Waspik (6).

Vanaf Oosterhout zal de weg op de rotonde bij de Kloosterhoeve aan gaan sluiten. Deze aanpassing zal niet al teveel problemen opleveren omdat er maar een klein stuk weg nieuw hoeft te worden aangelegd, de bestaande weg kan worden aangepast zodat deze het verkeer aan kan.

De andere aansluiting kan op meer weerstand rekenen, deze weg zal ergens vanaf het industrieterrein van Waspik richting de Kerklaan moeten gaan lopen. Verschillende belangengroepen en organisaties hebben aangegeven dat ze de weg door de polder niet zien zitten.

Op woensdagavond 5 juli organiseert de gemeente Geertruidenberg samen met de gemeente Waalwijk een informatiebijeenkomst bij Het Vermaak op de Schansstraat 41 in Raamsdonk. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Tijdens deze avond lichten ze de verkeerssituatie toe en willen ze met elkaar in gesprek gaan over mogelijke oplossingen. Vanuit de gemeente Geertruidenberg is wethouder van Oort aanwezig en vanuit de gemeente Waalwijk wethouder van Groos.

You Might Also Like