Evenementen Raamsdonk

15 April 2017 bij VV Raamsdonk: Leven als een prof

Iedereen die ooit gevoetbald heeft, heeft vast (misschien een beetje stiekem) in de voetsporen willen treden van bijvoorbeeld spelers als Cruijff, Maradonna, Van Hanegem, Van Basten, Rijkaard, Gullit, Stam, Messi, Ronaldo, Neuer. Daarnaast heb je vast weleens afgevraagd hoe het zou zijn om te leven als een prof. “Hoe ziet een training eruit? Wat mag ik wel of niet eten? Mag ik wel of niet naar feestjes?”

Ook bij de spelers in de leeftijdscategorieën van O7 tot O19 van vv Raamsdonk spelen deze vragen in meer of mindere mate.  Om het bestaan van een prof een beetje na te bootsen, hebben de begeleiders van de jeugdteams ervoor gekozen een dag te organiseren met als thema: “Leven als een prof”.


Op zaterdag 15 april proberen zij om samen met de jeugdteams van vv Raamsdonk (in totaal 90 – 100 deelnemers en 50 vrijwilligers) dit gevoel te benaderen en waar mogelijk de vragen die leven te beantwoorden. Op deze dag zullen de jeugdleden kennis maken met de verschillende onderdelen van een profbestaan. Pierre van Hooijdonk zal van 09.30 – 11.30 uur aanwezig zijn op het sportpark en een voetbal clinic verzorgen. Daarnaast zal ook Charley van de Ouwehand (o.a.. Willem II) aanwezig zijn met een footgolf activiteit en zal ook Ricardo Smits een voetbalclinic verzorgen. Diverse trainers (die nationaal en internationaal jonge talenten hebben getraind) hebben hun medewerking toegezegd waaronder Ad van de Broek (5 jaar Nederlands Amateurelftal en 3 jaar RKC) en Harry Biemans ((inter)nationaal jeugdtrainer geweest bij o.a. Sunderland en Willem II).

De opzet is om in het programma ervaringsdeskundigen op het gebied van voeding en lichaamsverzorging een uitleg te laten geven, geven oud-trainers specifiek training op bijvoorbeeld het verbeteren van de traptechniek of andere belangrijke onderdelen van het voetbal. Verder zijn er scouts van betaald voetbalorganisaties (waaronder NAC en PSV) benaderd die komen vertellen waar zij op letten als ze een talentvolle speler benaderen om bijvoorbeeld bij NAC of PSV te gaan voetballen. Jonge profs van vv Utrecht (Rick Mulder) en RKC (Etienne Vaessen) komen op bezoek om iets te komen vertellen over hun eigen zoektocht bij het bestaan als (semi)prof.

Met alle spelers zal er een gezamenlijke lunch genuttigd worden die overeenkomt met een sportmaaltijd zoals profvoetballers die ook krijgen. Dit betekent dat er op deze dag geen frisdranken, snoep en snacks gedronken en gegeten zullen worden.


Het programma zal starten om 9.00 uur en zal eindigen om 14.30 uur. De activiteiten vinden plaats op het sportpark van Raamsdonk.

You Might Also Like