Evenementen Raamsdonk

Komend weekend: Toneel in de broccolischuur

Er wordt nog druk gerepeteerd want aanstaande vrijdag, zaterdag, maandag en dinsdag speelt Toneelgroep Het Tweede Bedrijf “het bloed kruipt” in de broccoli/aspergeschuur van Verschuren. Zaterdag is al uitverkocht, voor de andere dagen is er nog plaatst. Reserveren kan via de website.

“En toen kwam de Trojaanse oorlog…”
Een achteloos uitgesproken zinnetje met verstrekkende gevolgen. Het bloed vloeit rijkelijk tijdens die oorlog. 
Maar ook daarna kruipt dat bloed nog door de aderen en de geesten van degenen die overleven. Of ze nu overwinnaar of verliezer zijn.
In onze voorstelling volgt u die ‘helden’ en ‘losers’, maar vooral ook een ‘heldin’: Andromache, die vanuit haar positie als toekomstig koningin van Troje 
in handen komt van de Griekse overwinnaar Neop, als oorlogsbuit en slavin. Alles wat haar dierbaar is, raakt ze kwijt. Wie of wat ben je dan nog? 
Toch lukt het haar, samen met het sterke overlevingsdeel in zichzelf, te vechten voor een toekomst in dat vreemde land, met die volhardende man. 
Hij wil in vrede leven, met haar. En zij, zij kiest voor dat leven.
Hun leven is vreedzaam, totdat Neop een officiële bruid moet nemen, Hermione. Dan komt er opnieuw strijd, een strijd tussen 2 vrouwen om dezelfde man. 
En Hermione gaat ver, heel ver in haar wraak. En Andromache vecht. Opnieuw.
Zoals Euripides in de 5e eeuw voor Chr. al berichtte: “In oorlogssituaties zijn er geen overwinnaars of overwonnenen, maar slechts verliezers.” 
Hij schreef de oorspronkelijke versie van dit stuk en zijn boodschap is nog steeds actueel. Wij onderschrijven die boodschap in deze roerige tijden. 
En brengen u vol vuur en passie, met emotie en humor de geschiedenis van deze vrouw: Andromache.

Toneelgroep Het Tweede Bedrijf

You Might Also Like