Carnaval Raamsdonk

Geen spuitserpentine tijdens Raamsdonkse carnavalsoptocht!

De SRK (Stichting Raamsdonkse Karnaval) gaat dit jaar het gebruik van spuitserpentines verbieden. Op Facebook schrijven ze:

We vragen nu ook even aandacht voor een serieuze zaak. De deelnemers van de optocht willen allemaal plezier maken, mensen laten genieten van hun creaties waar ze vaak erg lang aan hebben gewerkt. En dat lukt op Den Haaykaant al een aantal jaren erg goed. De vele toeschouwers komen met veel en graag. Toch zijn er ook een soort van nadelen aan dit succes. De SRK wil aandacht vragen voor het gebruik van de de zg spuitserpentines. Deze versieringen zijn steeds populairder, erg fleurig en gemakkelijk te verkrijgen. Deze zorgen voor de deelnemers en organisatie echter voor vervelende gevolgen. Denk daarbij aan het spuiten van dit soort spuitserpentines in (vaak extern gehuurd) geluidsmateriaal, in het gezicht van deelnemers die dat soms niet zien aankomen, op eigendommen van anderen (denk aan bijvoorbeeld trekkers) enz. Het nadeel van dit soort spuitserpentines is ook nog dat ze moeilijk te verwijderen zijn. Wat bijvoorbeeld ook weer invloed heeft op de deelnemers in een optocht op zondag. De SRK heeft besloten deze spuitserpentines te verbieden. Dat is in de carnavalskrant opgenomen en zal ook voor en tijdens de optocht worden duidelijk gemaakt. Het belangrijkste is dus dat de toeschouwers (en met name waarschijnlijk de ouders van de kinderen) zich hiervan bewust zijn en dus er aan meewerken dat dit een goed uitgevoerd besluit wordt. Dank u.

You Might Also Like