Nieuws

Aanstaande zaterdag: Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een evenement van de Natuur- en Milieufederaties om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling. Hoe minder lichtvervuiling, hoe meer sterren je kan zien. Er worden ook in de gemeente Geertruidenberg een aantal activiteiten georganiseerd, zoals een nachtwandeling in Geertruidenberg, sterren kijken op het Dongemond College en ‘Koijere by Night’ met Veers Erfgoed.

Sterrenkijken en nachtdieren
We bekijken de sterrenhemel tijdens een voorstelling in een speciaal opgesteld planetarium en – als de nacht helder is – kunt u buiten door sterrekijkers kijken. De Uilen WerkGroep Dongemond neemt ons mee in de wereld van de uilen. We starten om 19.00 uur en elk half uur is er een voorstelling. Er is koffie en thee met iets lekkers en voor de kinderen een kleine verrassing. Dongemond College, Havo-Vwo gebouw, Collegeweg 1, entree terrein is naast de sporthal. Deelname is gratis. Ook kinderen zijn van harte welkom.

Cultuurwandeling in Geertruidenberg
We verzamelen om 21.00 uur bij museum De Roos (VVV-kantoor) op de Markt. Onder leiding van een gids van het VVV maakt u een wandeling van ongeveer 1,5 uur door Geertruidenberg. U ziet de stad van een heel andere kant dan u gewend bent. Neem uw zaklamp mee, want die kunt u goed gebruiken. Deelname is gratis en kinderen vanaf 8 jaar zijn ook van harte uitgenodigd. Voor de kinderen ligt een kleine verrassing klaar.

Koijere Raamsdonksveer
Voor de ‘koijere by night’ in Raamsdonksveer verzamelen we om 21.00 uur bij de kiosk op het Heereplein. Onder leiding van een gids van Veers Erfgoed maakt u een wandeling van ongeveer 1,5 uur door het centrum van Raamsdonksveer. Deelname is gratis en kinderen zijn ook van harte uitgenodigd. Voor de kinderen ligt een kleine verrassing klaar.

Bron: Gemeente Geertruidenberg

You Might Also Like