Evenementen Geertruidenberg

Vandaag en morgen Rondje den Berg!

Op zaterdag 10 september en zondag 11 september a.s. staat Hollands oudste stad weer in het teken van het cultuurweekend Rondje Den Berg. Er is een bijzonder en afwisselend programma samengesteld. Alle reden om er bij te zijn!

Rondje Den Berg
Rondje Den Berg is een jaarlijks terugkerend cultureel weekend in Geertruidenberg, waarin de vele facetten van cultuur en historie samen centraal staan. U kunt genieten van muziek, diverse markten, straattheater en er zijn jeugdactiviteiten. Voor elk wat wils. De historische Markt met zijn prachtige eeuwenoude monumenten vormt het natuurlijk decor voor het Rondje Den Berg. Het gratis evenement is een begrip in de wijde omtrek.

Open Monumentendag: Iconen en Symbolen
De tweede zaterdag van september staat traditiegetrouw in het teken van de Landelijke Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is ‘Iconen en Symbolen’ Deze dag kunt U een kijkje nemen in o.a. museum De Roos en de Geertruidskerk. Zoals ieder jaar is het ook nu weer mogelijk om de kerktoren te beklimmen. In diezelfde kerk vindt u ook de exposities van de Oudheidkundige Kring exposities over Bodemvondsten en Beeldende kunst. Er is een fietstocht en er zijn diverse stadswandelingen, met of zonder deskundige begeleiding van een stadsgids. Bij de stadswandeling van zaterdag om 14,00 uur komt u onderweg een historische ontmoeting tegen…. �De V.V.V. aan de Markt 46 is die dag voor U hét centrale informatiepunt.
Openingstijden VVV op zaterdag 10 september 10.00-17.00 uur en op zondag 11 september 11.00-17.00 uur. Check de website van het VVV voor meer informatie en de aanvangstijden.

Bouwen met zand
img_79131280oog-oog

Op zaterdagmiddag 12 september gaat om 13.00 uur de basisschooljeugd met elkaar de creatieve strijd aan. Dat doen ze door op de Markt de prachtigste bouwwerken van zand te maken. Er zijn al diverse scholen aangemeld. Maar… er is nog ruimte voor meer deelnemers. Het bouwen van de zandsculpturen gebeurt onder deskundige en creatieve begeleiding van Henri Schollen. Voor de winnende groep is aan het einde van de middag een fraaie beker. Op zondag kan de jeugd helemaal los gaan tijdens het ‘vrij bouwen’.

Meezingen
Een muzikaal hoogtepunt is ieder jaar weer het Meezingfestival. Traditioneel wordt er gezongen door de koren San-G-doel, Nie-Ko. Nieuwkomer dit jaar is Zangvereniging De Spotvogels uit Raamsdonksveer. En U…, U mag meezingen! Mocht u de refreinen niet kennen: wij zorgen voor de teksten. Sport- en testcentrum van Drunen opent de avond met een kinderdansact en de presentatie is in handen van Bergenaar Jeffrey Aerts. Zaterdag 10 september, aanvang 19.00 uur. Locatie: binnenplaats van De Schattelijn.

Snuffelmarkt

IMG_79271280OoG-OoG
Op zondagochtend kunt u al vanaf 10.00 uur terecht op de Markt en in de rondom gelegen straatjes om te snuffelen bij de kramen van de tweedehandsmarkt, de boekenmarkt, de hobby- en curiosamarkt. Op de Zuidwal vindt u een antiekmarkt. Op de markt vindt u een ruime selectie aan brocante. De Brandestraat is gereserveerd voor Hobby en Boeken. Op de Elfhuizen vindt u de kunst en kunnen kinderen zelf hun creatieve kant laten zien door zelf onder begeleiding een schilderwerk te maken. De kramen met tweedehand artikelen vindt u doorgaans in de Koestraat en Zuidwal. Meer informatie: www.komnaardemarkt.nl

Straattheater
IMG_79161280OoG-OoG

Rond 13.00 uur start op zondag 11 september de Markt ook weer het traditionele Straattheaterfestival. We verklappen nog niet alles, maar het gaat net zoals voorgaande jaren om hilarische solisten, verbazende duo’s en grappige groepen die u op straat vermaken. Ook is er dit jaar weer een kindercircus. Uiteraard is er een programmering gemaakt, zodat de voorstellingen elkaar afwisselen. Sommigen hebben een vaste speelplek, terwijl anderen u verrassen als ze langstrekken in prachtige kleding en met hun fraai geschminkte gezichten.Vorig jaar werden de bezoekers onder meer verrast door de hilarische act met de luciferdoos van Iekuu. Sjaan en Sjaak zijn deze editie weer van de partij. Maar dan wel met een compleet nieuwe act, zo hebben ze ons beloofd.

(Bron)

You Might Also Like