Centrum Geen categorie Mensen Raamsdonksveer Straat

Hoe eet jij ze het liefst?

De oliebollen zijn weer verkrijgbaar. Op het Heereplein in Raamsdonksveer staat de Gebakkraam Eckelboom tot 31 december oliebollen te bakken. Zo tegen oud en nieuw zullen de oliebollen op veel meer plaatsen verkrijgbaar zijn.

IMG_76771280OoG-OoG

Historie van de oliebol

De traditie van oliebollen eten in de periode rond Oud en Nieuw is pas aan het begin van de vorige eeuw ontstaan. De oliebol was eerder, voordat Nederland betere handelsconnecties had, een olie gebakken koek die met name na de tijd van vasten (start met St. Maarten op 11 november) veel gegeten werd. Ook werden de oliekoeken veel uitgedeeld na de vastenperiode aan de arme mensen. Pas in 1868 kwam de uitdrukking oliebol in de Dikke van Dale.

Hoe eet jij ze het liefst? Met of zonder krenten? Doe je er ook nog poedersuiker op?

IMG_76781280OoG-OoG

IMG_76801280OoG-OoG

You Might Also Like