Geen categorie Geertruidenberg

Waarom wordt de koeltoren gebruikt?

Kan iemand mij dat vertellen? Ik zie volgens mij al de hele week stoom uit de koeltoren komen. Ik dacht namelijk dat dat alleen gebeurt als de buitentemperatuur te hoog is om met water uit de Amer te koelen, maar dat kan ik mij met deze temperaturen niet voorstellen. Dus wie heeft er een antwoord voor me?

You Might Also Like

 • Dirk
  1 november 2015 at 09:33

  De amercentrale wordt gekoeld met water uit de amer. Als de temperatuur van het water te warm wordt, wordt het water eerst gekoeld met de koeltoren. Meestal rond deze tijd van het jaar.

 • Miranda Schrijvershof Brakele
  1 november 2015 at 10:01

  Om het water af Te koel wat ze in de dong gooi

 • Andries
  8 november 2015 at 09:02

  De koeling van de Amercentrale gebeurd met het water uit de rivier de Amer. De Amer is een regenrivier waardoor de hoeveelheid afgevoerd water sterk varieert als gevolg van de regenval in Frankrijk, België en Nederland. Als de hoeveelheid water die door de Amer stroomt te laag wordt en dan lager als 100 kubieke meter per seconde dan wordt het koelend vermogen van de rivier te klein en zal de rivier meer opgewarmd worden dan toegestaan is door de vergunningverlener. Door nu het koelwater eerst te koelen aan de lucht en daarna te lozen op de rivier wordt voorkomen dat de rivier teveel opgewarmd wordt.
  Normaliter is er in deze tijd van het jaar meer dan voldoende water en het is dus uitzonderlijk dat de koeltoren in de maand november in bedrijf staat.