Geen categorie Toen & nu

Was jouw straat er 200 jaar geleden al?

Bestond jouw straat al 200 jaar geleden? Wat is er veranderd in die twee eeuwen? Op de website www.topotijdreis.nl kun je Geertruidenberg en Raamsdonk tot wel 200 jaar terug op de topografische kaarten zien, Raamsdonksveer komt pas vanaf 1850 in beeld.

Op 18 februari 1815 werd het Topographisch Bureau opgericht. Sinds die datum verzamelt en ontsluit de Nederlandse overheid geografische informatie: bijvoorbeeld over de ligging van wegen, water, bebouwing en landbouwgrond. Later ging het Bureau verder onder de naam Topografische Dienst. In 2004 werd de Dienst onderdeel van het Kadaster.

Hiermee haalde het Kadaster jarenlange ervaring met het verzamelen van geo-informatie in huis. Een resultaat om trots op te zijn: 200 jaar topografische kaarten van topniveau. Om dit niveau te behouden investeert het Kadaster in innovaties. Daar waar mogelijk in samenwerking met overheden, het bedrijfsleven en de wetenschap. Door nieuwe methoden en technieken hebben gebruikers nog meer plezier van de kaarten. Deze zijn actueler dan ooit en sinds kort bieden ze zelfs een topografische kaart aan in 3D.

Om 200 jaar topografie te vieren is deze tijdreis-app gemaakt. Ontdek met de app 200 jaar aan topografische gegevens van nederland!

Afbeelding: www.topotijdreis.nl

You Might Also Like

  • Jules Seremak
    12 oktober 2015 at 14:50

    Mijn straat, de Rijtselaan bestaat pas sinds ongeveer 50jaar want eerder was het voetbalveld.