Gemeente Geertruidenberg Nieuws Raamsdonksveer

Burgemeestersontbijt 2016

img_18661280dig-dig
Groep 6 van basisschool De Schoof mocht vanmorgen bij de burgemeester en wethouders aanschuiven voor het jaarlijkse Burgemeestersontbijt. Elk jaar maakt Het Nationaal Schoolontbijt van ontbijten een feestje. Op 2.720 scholen ontbijten 520.000 basisschoolkinderen met elkaar.

img_18881280dig-dig
18 kinderen schoven deze ochtend aan bij burgemeester Van Hees voor een lekker ontbijt. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel kinderen ’s ochtends nog steeds niet gezond ontbijten of het ontbijt zelfs helemaal overslaan. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is.
img_19271280dig-dig
Tijdens dit ontbijt kregen de kinderen uitleg over de ambtsketen en mochten ze vragen stellen aan de burgemeester. Dat deden ze dan ook graag: Hoe word je burgemeester? Wat doen wethouders? Wat was u voor dat u burgemeester werd? Wat doet u in uw vrije tijd? Waar voetballen uw kinderen?
img_19121280dig-dig
Goed doel

Elk jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel. Dit jaar is dat Jantje Beton. Met het ontbijt, lesmateriaal over ontbijten en aandacht voor Jantje Beton laat Het Nationaal Schoolontbijt zien dat eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen een goed begin van de dag is.Samen met kinderen zorgt Jantje Betonvoor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Goede voeding en vrij buitenspelen en bewegen zijn belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen; juist nu blijkt dat 80% van de kinderen onvoldoende beweegt. Jantje Beton stimuleert gemeenten en professionals om te zorgen voor voldoende uitdagende speelruimte in de directe woonomgeving van kinderen en betrekt daar de kinderen zelf bij. De donatie aan Jantje Beton komt tot stand door de symbolische bijdrage van gemeenten die deelnemen aan Het Nationaal Schoolontbijt. Jantje Beton gebruikt het geld voor kwetsbare kinderen voor wie buitenspelen niet vanzelfsprekend is.

img_19061280dig-dig

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply