Geertruidenberg Politiek Raamsdonk Raamsdonksveer

Jodiumtabletten in geval van een kernramp in België

Jodiumtabletten worden preventief uitgedeeld om te beschermen tegen een kernramp. Ook in de gemeente Geertruidenberg zullen ze worden uitgedeeld, omdat wij ook binnen een straal van 100 kilometer van de kerncentrale Doel (in België) zitten.

Minister Schippers heeft vorige week besloten, dat zwangere vrouwen en jongeren, die binnen een straal van 100 kilometer van een kerncentrale wonen, jodiumtabletten krijgen. De medicijnen moeten mensen beschermen in het geval dat er bij een kernramp radioactieve straling vrijkomt. Dat schrijft minister Schippers van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer. Ze verwacht de tabletten al in mei 2016 te kunnen distribueren.

Wist je dat wij ook binnen die straal vallen?

Schermafbeelding 2016-03-15 om 21.31.48

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply